Diamanter

Køb diamanter hos Vitus Guld. Vi forhandler diamanter til en fordelagtig pris, til isættelse i et smykke hos din lokale guldsmed, eller en guldsmed anbefalet af Vitus Guld. Vi handler med diamanter fra minimum 0,1 carat og op efter. GIA Certifikater medfølger på 0,3 ct diamanter og op efter. Kontakt os for mere information og vejledning eller hvis du søger en diamant vi ikke har på vores webshop.

Du kan se vores brede udvalg af diamanter / Brillanter på vores webshop her.

Vitus Guld forhandler diamanter til konkurrencedygtige priser. Vi har et bredt udvalg af diamanter fra forhandlere i hele verden, New York, Indien og Antwerpen i Belgien. Vi handler kun med diamanter der er fair trade og konfliktfri. Diamanter bestilles på ordre og leveringstiden er forskellig fra diamant til diamant. Køb din diamant allerede i dag og sæt det i et smykke du selv designer eller får designet hos din lokale guldsmed. Vitus Guld forhandler også større sten og har adgang til et bredt udvalg af forskellige Diamanter fra forskellige forhandlere, så hvis du leder efter en specifik diamant så kontakt os på tlf. 8980 1234 eller skriv en mail på info@vitusguld.dk

En brillant er en diamant som er slebet op til 58 facetter. Andre ædelstene kan også være slebet på samme måde og kaldes brillantslebne. Diamanter fås i mange forskellige former men de dyreste er de runde, altså brillanterne.

Billederne på produkterne er standard billeder og ikke billeder af den specifikke sten.

Alle priser på diamanter er inklusiv moms.

Leveringstid variere fra diamant til diamant, de fleste kan dog forventes hjemme indenfor 1-2 uger.

Om diamanter

De fleste diamanter er svagt gullige eller svagt brunlige, men de kan også være sorte. Rosa, grønne, blå eller kanariegule diamanter er sjældne, ligesom helt farveløse er. Diamanter består af kulstof og er det hårdeste mineral.

Diamanten er den mest eftertragtede og prestigefyldte af alle ædelsten. Derfor er den genstand for den grundigste klassificering. Diamanter klassificeres og værdisættes efter de 4 C´er, Carat – Clarity – Color – Cut.

Carat

Alle ædelstens vægt måles i carat. Der går 5 carat på et gram dvs. 1 carat = 0.2 gram. Vægtenheden er brugt af ædelstenshandlende i flere tusinde år. Navnet carat stammer fra Carobbønnen. Carobbønnens kerner vejer ca. 1 carat i tørret tilstand. Carat angives normalt i hundrededele 1 carat = 1.00 carat.

Clarity

Diamantens klarhed bedømmes ud fra hvor mange uklarheder der er, og ud fra hvor de sidder i/på diamanten. “Jo færre inklusioner der er i diamanten, jo mere sjælden er den”. For mange inklusioner (urenheder) ødelægger refleksionen af lyset i diamanten, og derfor bliver stenen mindre attraktiv.

Color

Diamantens farve er vigtig for dens pris. ”jo hvidere den er, desto højere pris”. Top Wesselton og Wesselton er de mest anvendte farver i Skandinavien. Mange bliver overrasket, når de hører, at diamanter findes i alle regnbuens farver eks. rød, gul, blå, grøn osv. Disse diamanter er verdens mest sjældne sten og har derfor fået det specielle navn: Fancy Diamonds.

Cut

Måden hvorpå diamanterne slibes er i høj grad blevet ændret op gennem historien, men alle diamanter slibes stadig med hånden, selv de mindste. I godt 100 år har man anvendt brillantslibningen. En brillantslibning består af 57 facetter med proportioner. Det er vigtigt at brillanten bliver slebet korrekt, så den tilbagekaster lyset perfekt og derved glimter mest muligt.

Verdens største diamant

Verdens største diamant blev fundet i en Sydafrikansk mine den 26. januar 1905. Den uslebne carbon på hele 3106.75 carat (621.35 g), blev udskåret til flere diamanter. Den Største af dem er Cullinan I på 530,4 carat og vejer 106.08 gram. Indehaveren er den Britiske dronning Elisabeth II.

verdens størreste diamantverdens størreste diamant2

Book møde med mig

info@vitusguld.dk
+45 8980 1234

Christian
Bestyrer i Hvidovre

  • Date Format: DD dash MM dash YYYY
  • Slip fil her eller
    Tilladte filtyper: jpg, gif, png, pdf.