Diamanter

Køb diamanter hos Vitus Guld. Vi forhandler diamanter til en fordelagtig pris, til isættelse i et smykke hos din lokale guldsmed, eller en guldsmed anbefalet af Vitus Guld. Vi handler med diamanter fra minimum 0,3 carat og op efter. Certifikater medfølger. Kontakt os for mere information og vejledning.

Se eksempler på udvalgte diamanter i forskellige carater og kvaliteter. Priserne reguleres efter verdensmarkedsprisen.

 

Besøg vores partner Guldsmed Regnar R. Jørgensen for udarbejdning af special smykker samt certifikater af Diamanter – Klik her

 

Pris eksempler på fire diamanter incl. moms. Ring for tilbud

diamond-01      0,36 carat River D/SI1: 20.950 DKK

diamond-01    0,5 carat River D/VS2: 36.500 DKK

diamond-01  0,81 carat River E/VS2: 59.500 kr. DKK

diamond-01  1,03 carat Wesselton H/VS2: 64.900 DKK    

Om diamanter

De fleste diamanter er svagt gullige eller svagt brunlige, men de kan også være sorte. Rosa, grønne, blå eller kanariegule diamanter er sjældne, ligesom helt farveløse er. Diamanter består af kulstof og er det hårdeste mineral.

Diamanten er den mest eftertragtede og prestigefyldte af alle ædelsten. Derfor er den genstand for den grundigste klassificering. Diamanter klassificeres og værdisættes efter de 4 C´er, Carat – Clarity – Color – Cut.

Carat

Alle ædelstens vægt måles i carat. Der går 5 carat på et gram dvs. 1 carat = 0.2 gram. Vægtenheden er brugt af ædelstenshandlende i flere tusinde år. Navnet carat stammer fra Carobbønnen. Carobbønnens kerner vejer ca. 1 carat i tørret tilstand. Carat angives normalt i hundrededele 1 carat = 1.00 carat.

Clarity

Diamantens klarhed bedømmes ud fra hvor mange uklarheder der er, og ud fra hvor de sidder i/på diamanten. “Jo færre inklusioner der er i diamanten, jo mere sjælden er den”. For mange inklusioner (urenheder) ødelægger refleksionen af lyset i diamanten, og derfor bliver stenen mindre attraktiv.

Color

Diamantens farve er vigtig for dens pris. ”jo hvidere den er, desto højere pris”. Top Wesselton og Wesselton er de mest anvendte farver i Skandinavien. Mange bliver overrasket, når de hører, at diamanter findes i alle regnbuens farver eks. rød, gul, blå, grøn osv. Disse diamanter er verdens mest sjældne sten og har derfor fået det specielle navn: Fancy Diamonds.

Cut

Måden hvorpå diamanterne slibes er i høj grad blevet ændret op gennem historien, men alle diamanter slibes stadig med hånden, selv de mindste. I godt 100 år har man anvendt brillantslibningen. En brillantslibning består af 57 facetter med proportioner. Det er vigtigt at brillanten bliver slebet korrekt, så den tilbagekaster lyset perfekt og derved glimter mest muligt.

Verdens største diamant

Verdens største diamant blev fundet i en Sydafrikansk mine den 26. januar 1905. Den uslebne carbon på hele 3106.75 carat (621.35 g), blev udskåret til flere diamanter. Den Største af dem er Cullinan I på 530,4 carat og vejer 106.08 gram. Indehaveren er den Britiske dronning Elisabeth II.

verdens størreste diamant verdens størreste diamant2

Book møde med mig

info@vitusguld.dk
+45 8980 1234

Christian
Bestyrer i Hvidovre

  • Date Format: DD dash MM dash YYYY
  • Slip fil her eller
    Tilladte filtyper: jpg, gif, png, pdf.