18 karat guldpris og 14 karat guldpris

guldpriser ved salg af smykker til Vitus guld-1 18 karat guldprisen kan findes på under guldpriser og indikerer at det materiale man har, indeholder 75 % guld og 25 % andre legeringsmetaller for at give det hårdhed. 18 karat guldpris ligger på 162 kroner pr. gram den tredje august 2015. Prisen var den højeste i landet den dag. 18 karat guld er ikke så udbredt i Danmark men hvis man har været ude at rejse til syden, Spanien eller Italien, kan man have købt noget i 18 karat guld. Man kan dog også have fået noget speciel lavet hos de Danske guldsmede i 18 karat men generelt er 14 karat guld det mest gængse i Danmark.

Jo højere karat guldet er desto mere gulligt bliver det. Derfor ser udenlandske smykker nogle gange ud som ikke ægte i vores øjne da det ikke ligner det som vi plejer at handle med i Danmark. Et andet faktum er at 18 karat guld er det mest gængse i Sverige da de ikke anser 14 karat guld som værende ’’rigtig guld’’ da kun lige halvdelen af materialet i 14 karat er guld. 14 karat guld består af 58,5 procent og resterende 41,5 procent legerings metaller. 14 karat guldprisen lå den tredje august på 127 kroner pr. gram og dette var Danmarks højeste pris på 14 karat den dag. Vi ser en masse smykker hver eneste dag og i Danmark køber vi mest 14 karat efterfulgt af 8 karat.

Prisen er lavere desto lavere karat smykkerne er. Mellemøsten og østen generelt ser man smykker helt op til 22 karat guld, hvilket bliver meget blødt og derfor ser man sjældent diamanter i de smykker da de let kan falde ud. Priserne på 14 karat og 18 karat guld beregnes ud fra børspriserne hvor man herefter ganger med 0,585 for 14 karat og 0,750 for 18 karat. Der tages her højde for guldindholdet i smykket. Vitus Guld giver dig de højeste priser på 14 karat guld og 18 karat guld.

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload