Hvorfor foretage en investering i guld?

 • Guld er penge.
 • Guld bevarer din købekraft over tid.
 • Guld er din finansielle forsikring imod kriser.
 • Guld har været fundamentet i det monetære system.
 • Guldet er i din besiddelse og du er ikke afhængig af andre.
 • Guld har en historie som betalingsmiddel på over 5000 år.
 • Fysisk guld kan handles verden over i alle valutaer.

Hvorfor handle med Vitus Guld?

 • Vitus Guld er et dansk firma.
 • Vi tilbyder en tilbagekøbsaftale til vores kunder.
 • Vitus Guld er professionelle og passionerede.
 •   Vi sætter en ære i vores navn og troværdighed.
 • Vitus Guld har mere end 10 års erfaring i guldbranchen.
 • Vitus Guld har det bedste ry og er nr. 1 på Trustpilot
 • Betal med op til 500.000 kr. på dit kreditkort på webshoppen.
 • Betal med bankoverførsel ved større ordre.

Investering i guld og sølv hos Vitus Guld

 • Bestilling af investeringsguld og -sølv sker via vores webshop.
 • På webshoppen kan du betale med kreditkort og bankoverførsel.
 • Efter modtaget betaling for din bestilling (senest 24 timer efter bestilling), bestiller vi guldet. Leveringstiden er ca. 1-6 uger grundet Covid19, da det primært bestilles direkte fra Schweiz. Nogle produkter er lagerførende og vil være angivet således på webshoppen.
 • Vi aftaler afhentning med kunden eller en værdiforsikret forsendelse.

Hvis du vil sælge dit guld og sølv igen?

Hvis du en dag skal sælge dit guld igen, tilbyder Vitus Guld en særaftale med kunder, som har investeret i guld hos os. Vi lover at købe guldbarrer og guldmønter tilbage til 3 % under børsprisen (ved fremvisning af gyldig faktura og intakt indpakning på guld). Dette gør at vores kunder får et mindre ’’spread’’ ved investering i fysisk guld. Vi køber også sølv tilbage til sølvprisen listet på vores hjemmeside.

Book et møde med os og medbring fakturaen.

Overskuelig købsproces

Vælg ønskede produkter og tilføj til Kurv

Vælg betalingsmetode samt afhentning eller forsendelse

Vi kontakter dig på mail eller telefon

Leveringstid fra Schweiz 1-6 uger efter modtaget betaling

Ofte stillede spørgsmål ang. investering i guld & sølv

Vi har en webshop med produkter fra verdens førende guldproducenter i verden. Du kan shoppe let og sikkert på vores webshop. Det eneste du skal gøre, er at lægge de produkter, du vil købe i kurven og gå til kassen. Her kan du betale med kreditkort eller via bankoverførsel på større ordrer. Nogle produkter er på lager og andre er bestillingsvarer. Dette vil figurere på selve produktet. Vi kontakter dig efterfølgende med leveringstid og holder dig løbende opdateret under hele processen.

Vi forhandler verdens førende mærker såsom: Argor-Heraeus, Metalor, PAMP, Heraeus, Heimerle-Meule, Umicore samt Scottsdale Mint. De fire førstnævnte er blandt de fem førende i verden. Vi anbefaler typisk Argor-Heraeus, Heraeus og Metalor fra Schweiz, da de har nogle gode priser og er kendte for deres kvalitetsprodukter. Dog er renheden den samme på alle guldbarrer, 99,99%. Alle firmaer som Vitus Guld handler med og er autoriseret forhandlere af, er medlem af LBMA (London Bullion Market Association) som er en paraplyorganisation, der blåstempler hvorvidt disse firmaer kan godkendes til at levere til stater, banker og store kapitalfonde. Der er en del kriterier, der skal opfyldes og dette fungerer derfor som et kvalitetsstempel.

Der er mængderabatter på produkter fra Argor-Heraeus, Heraeus og Metalor. Du får større rabat jo flere du køber, og vi har et skema, hvor du kan se rabatten på hvert produkt.

Jo færre gram du køber, desto højere bliver gramprisen, og dermed ‘spreadet’ som du betaler over verdensmarkedsprisen / børsprisen på guld. Vores bedst sælgende produkt er 100 gr. guldbarrer fra Metalor og Argor-Heraeus Schweiz. Disse sælges til ca. 5 % over børsprisen. Vi har en tilbagekøbsaftale med kunder der har købt hos os, hvor vi køber guldet tilbage til 3 % under børsprisen. Så guldet skal stige ca. 8 % før du går i break-even. Jo længere ned i gram, desto højere procent og jo højere op i gram, desto lavere procent. Da Brexit blev annonceret, steg guld med 10 % på en dag. Normale udsving på børsen er alt fra 0,5 – 2 %.

Vi tager desværre ikke imod kontanter længere. Det er muligt at betale med kreditkort samt bankoverførsel.

Guldet har samme renhed på alle vores produkter, nemlig 99,99 %. Nogle producenter har vi en bedre aftale med og nogle producenter har højere produktionsomkostninger, hvilket afspejles ved prisdifferencen på nogle af produkterne. Der er desuden enkelte ”specielle” produkter, som koster mere at producere end standardprodukterne.

Nogle af producenterne stempler deres produkter med unikke serienumre. Dette medvirker, at der er et direkte link til ejerskab. Hos Vitus Guld skrives serienumrene på guldbarrerne på vores kunders faktura, så det altid kan dokumenteres, at barrene ejes af den pågældende person. Skulle uheldet være ude og det bliver tabt eller stjålet, så kan myndighederne identificere ejeren.

Vitus Guld tilbyder ikke opbevaring af guld eller sølv. Grunden til dette er, at vi har et princip om, at vi gerne vil være ude af billedet, når vores kunder får deres guld- og sølvprodukter. Vi ved ikke, hvad fremtiden bringer og vil ikke stå til ansvar for vores kunders værdier. Opbevaring af guldet kan ske i bankboks eller derhjemme. Lige meget hvilken løsning man vælger, skal man sørge for, at ens forsikring dækker indholdet, da banken ikke dækker det, der ligger i deres bokse. Det er forskelligt fra forsikringsselskab, hvad det koster, om det kan gå ind under din indboforsikring eller om der skal tegnes en ny tillægsforsikring.

Begge ædelmetaller er glimrende investeringer, dog er der moms på sølv i Danmark, som man ikke får tilbage ved salg. Man kan selvfølgelig sælge det privat senere hen og få momsen tilbage derfra. Grunden til at der er moms på sølv, er, at det bliver betragtet som et industrielt metal, hvorimod guld har en monetær status og altså bliver betragtet som penge / meget likvidt. Sølv bruges meget i industrien til solcellepaneler og elbiler etc. da det er det bedst elektrisk ledende metal, man kender. Derudover bruges det i medicinalindustrien, da sølv er virus- og bakteriedræbende. Udover at være anvendt i industrien, er sølv også blevet brugt som betalingsmiddel igennem historien.

Du kan være ganske rolig. Vitus Guld har branchens bedste navn – noget der har taget os over 10 år at opbygge. Vi er kendt i branchen som de mest troværdige og mest reelle, der er på markedet. Vi holder, hvad vi lover, og vores ord er det mest dyrebare, vi har. Alt andet er til låns.

Vi har selvfølgelig prismatch på firmaer, der har adresse i Danmark.

Det afhænger af personens likviditet, forventninger til fremtiden samt hvor meget frihed man ønsker ift. at binde sine aktiver i større eller mindre beløb. Jo højere op man går, desto billigere bliver gramprisen og dermed procenten der tages over børsprisen (verdensmarkedsprisen) på guld. Derfor er det billigere at købe en 1 kg. guldbarre kontra 10 x 100 gr. Gramprisen kan findes ved at dividere prisen med gram. Dog anbefaler vi, at man køber 10 x 100 gr., da den pris man betaler ekstra, er for den frihed man får på længere sigt, ved løbende at kunne skille sig af med barrene, hvis behovet skulle opstå.

Vitus Guld handler udelukkende med firmaer, der er godkendt af LBMA (London Bullion Market Association). De forhandlere der er godkendt af dette, har et navn og et ry, og vi har aldrig oplevet, at der kom noget, der ikke var guld. Vi har en x-ray scanner, hvor vi tager stikprøver på det guld og sølv, vi får ind, for at dobbelttjekke og skabe et ekstra lag af sikkerhed både for os selv og for vores kunder. Vitus Guld står naturligvis inde for alt guld og sølv, som vi sælger.

Ja, dit firma kan sagtens investere. Vitus Guld handler med firmaer, der bl.a. gerne vil undgå minusrenter i banken og have guld eller sølv som en buffer. Det bliver angivet som et aktiv i dit årsregnskab. Du kan også købe guld i dit holdingselskab, princippet er det samme som med driftsselskaber. Vitus Guld har før handlet med store virksomheder, der nogle år senere solgte det tilbage til os, da et likviditetsbehov opstod. Investering i guld bevarer din købekraft over tid.

Som udgangspunkt ja, men det er op til folk selv at indberette salget / fortjenesten til SKAT. Vi har ingen indberetningspligt overfor SKAT.

Du skal altid være velkommen til at booke et investeringsmøde i en af vores afdelinger, eller få et telefonmøde, hvis du hellere vil det.

Når et køb foretages på vores hjemmeside, låses prisen, og du accepterer den pris, der står på siden. Bemærk at prisen først låses, når ordren gennemføres, og ikke når varerne blot ligger i kurven – prisen kan altså godt variere, selvom produkterne er i kurven, indtil ordren endeligt gennemføres. Husk at købet er bindende, da vi har at gøre med finansielle produkter, der varierer i pris. Du kan altid sælge det tilbage til os til 3 % under børsprisen, men for en god ordens skyld, er det bedst at være velovervejet omkring sit køb, før man gennemfører ordren. Der kan være leveringstid på nogle produkter, og selvom der går to eller tre uger, er det stadig den pris du har købt til, der er gældende. Prisen ændrer sig altså ikke i den periode, indtil vi har det i Danmark.

Guldmønter er som regel lidt dyrere end guldbarrer, da man betaler for et portræt på mønten. Vi anbefaler guldbarrer, fordi renheden er den samme, det er en billigere pris samt at der er unikke serienumre på guldbarrer, hvilket der ikke er på guldmønter. På guldmønter er der et årstal, og dem kan der være produceret millioner af.

Kort sagt: JA

Guld har eksisteret i flere tusinde år og har været brugt som betalingsmiddel igennem historien. Guld har en indre værdi og kan ikke bare hives op af jorden, hvis man vil have mere – det er en langsommelig og omkostningstung proces. I dag trykkes sedler ud af det blå uden guld som back up, da Nixon sørgede for at suspendere Bretton Woods Agreement midlertidigt i 1971. Det er over 50 år siden og midlertidigt er efterfølgende blevet til permanent. Investeringsguld er din finansielle forsikring og bevarer din købekraft over tid, hvilket der er utallige eksempler og analyser på. Invester i guld i dag og sikr de penge, du allerede har tjent.

Der er normalt et maksimumbeløb, du kan handle for pr. måned på de fleste kort. Nogle kreditkort eller debetkort har en indbygget grænse på alt fra 30.000 til 100.000 kr. pr måned. Dette skal undersøges med din bank. Hvis betaling med kort ikke fungerer, kan du vælge at betale med bankoverførsel i stedet for. Melder dit kort fejl, kan det være, at det beløb du har købt for, er for stort, til at du kan bruge dit kort. Ved større ordrer betales der normalt med en bankoverførsel.

Ved ordrer over 5.000 kr. betaler Vitus Guld fragten for din ordre. Alle ordre er forsikret af Vitus Guld, indtil vores kunder modtager pakken. OBS: Er du medlem af Modtagerflex-ordningen via Postnord (de må stille pakken ved dit hus), dækker vores forsikring ikke, så vælg venligst uden omdeling og afhent ved nærmeste udleveringssted nær din bopæl.

Leveringstiden er dynamisk afhængigt af produkt og lagerstatus.
Typisk går der 2-3 uger for de fleste produkter, men nogle produkter kan der være 4-5 ugers leveringstid på. Som regel får vi dog varerne hurtigere, end vi oplyser, men vi har et princip om, at vi gerne vil holde det, vi lover.

Vitus Guld i medierne

Vitus Guld medvirkede i P1 programmet ''Følg Pengene'' d. 17 juni 2020 hvor der blev talt om guldmarkedet

Læs mere om Vitus Guld og investering i guld i Berlingske d. 27 juli 2019

Læs mere om Vitus Guld og investering i guld i Berlingske

Guldbarre & guldmønter er en sikker langsigtet investering

En investering i guld vil du med andre ord ikke fortryde og mange kunder, som har investeret i guld hos os, fortæller at der er noget fortryllende over at have sin egen investeringsguldbarre i hånden. Det giver en helt anden tryghed, fordi man kan opbevare den i mange år uden at tænke på, at den vil miste sin fulde værdi. Måske vil den endda stige i værdi, men pointen er, at du sikrer de penge du allerede har tjent. Der er en årsag til at centralbanker og lande er storopkøbere af guld og sølv. Guld betragtes altså som en sikker havn for både private og erhverv, såvel som regeringer og banker. Historisk set har guldet bevaret sin værdi og sikret mange menneskers købekraft igennem inflation og deflation samt kriser. Den enorme gæld der er i verden i øjeblikket gør, at mange investorer vælger en investering i guld, samt at der er en kraftig stigning af kunder hos Vitus Guld og andre forhandlere verden over. Mange investeringseksperter og rådgivere mener, at man skal have guld i sin investeringsportefølje for at sikre en del af formuen og opveje risikoen ved sin investering i aktier, der jo som bekendt kan gå i nul.

Guld er den ultimative tryghed

Vitus Guld forhandler guldbarre, også kaldet investeringsguld. Guldbarrer og guldmønter har altid været menneskets sikre investering i tider med uro og ustabilitet. Guld og guldbarre har desuden spillet en vigtig rolle i historiens monetære system. Man skal ikke længere tilbage end til 1970’erne, hvor guld var fundamentet i det monetære system. Guld er din forsikring imod kommende kriser, inflation/deflation og konjunktursvingninger. En anden indlysende grund til at eje guld er, at det er et sjældent metal og at efterspørgslen globalt er stigende.

Når du investerer i guld og sølv, investerer du i en sikker fremtid. Der er mange fordele ved at investerer i ædelmetaller. Læs flere analyser om investering i guld på vores blogside.

Guldmønter og guldbarre

Læs i Finans.dk - Corona-udbrud løfter guldpris, steget 7 pct. siden indtog i Europa. Salg af investeringsguld slår nye rekorder

Læs artikel

Læs i Finans.dk - Corona-udbrud løfter guldpris, steget 7 pct. siden indtog i Europa. Salg af investeringsguld slår nye rekorder

Danskerne har købt guldbarrer som aldrig før - Børsen Investor 25 maj 2020

Læs artikel

Danskerne har købt guldbarrer som aldrig før - Børsen Investor 25 maj 2020

Investeringsguldmønter har en historie

Guldmønter har været brugt som betalingsmiddel igennem historien og har til alle tider fascineret mennesket. I dag er guldmønterne stadig et lovligt betalingsmiddel i mange lande, og rundt omkring i verden kan man sælge guld og få den lokale valuta følgende verdensmarkedsprisen, uanset om det er guldmønter eller guldbarrer.

Mange lande har valgt at udstede deres egne guldmønter som investeringsobjekter. Vitus Guld forhandler de mest populære guldmønter såsom den Sydafrikanske Krügerrand, den Canadiske maple leaf, den engelske Britannia og den østrigske Philharmoniker. Er man på udkig efter andre guldmønter, er man velkommen til at kontakte os med en forespørgsel.

null

Guldbarre

null

Guldmønter

null

Guldsmykker

null

Platinbarre

Du kan også investere i sølvbarre