Kan guldpriserne ramme $2.200 i første halvdel af 2024?

 

 

Guldpriserne forventes at se rekordhøjder i 2024, og det eneste spørgsmål, der er tilbage, er, hvor højt markedet vil gå, når verden står over for “betydelige udfordringer”, ifølge Nicky Shiels, metalstrateg hos MKS PAMP.

I hendes udsigter for 2024, der blev offentliggjort mandag, sagde Shiels, at hendes scenarie peger på, at guldpriserne vil handles mellem $1.900 og $2.200 per ounce i år, og guldpriserne måske allerede vil nå nye rekorder i første halvdel af året.

Hendes bud er, at guldpriserne vil stige, efterhånden som Federal Reserve forbereder sig på at sænke renten i marts, i overensstemmelse med de  voksende markedsforventninger. Ifølge CME FedWatch Tool ser markederne en 60% chance for en rentenedsættelse i første kvartal.

“Den lempelse af renterne som markedet er overbevist om vil finde sted baserer sig på en bias, der sigter mod at øge væksten (fremfor en reaktion på desinflation og faldende markeder), som sandsynligvis vil forekomme før snarere end senere. Fed skal bevare uafhængigheden, men samtidig giver tidlige rentenedsættelser nok tidsforskydning til at lette realøkonomien, op til det amerikanske valg,” sagde Shiels i sin rapport. “Disse kirurgiske rentenedsættelser giver mulighed for et “langsomt landingsscenario” og vil med al sandsynelighed booste guldet i første halvdel af 2024, hvilket potentielt kan betyde at priserne allerede vil mærke et pust i første kvartal da priserne som oftest er fremsynede.

Samtidig ser hun også en 30% chance for, at guldpriserne presser så højt som $2.500 pr. ounce i år.

Sammen med Federal Reserves pengepolitik sagde Shiels, at geopolitisk usikkerhed og den igangværende de-dollariseringstendens også vil fortsætte med at understøtte guldpriserne. Som for øvrigt et synspunkt vi har skrevet en del om, over de seneste par år

“Det positive feedback-loop af en dollar som måske har toppet og en top i amerikanske realrenter på baggrund af langsommere global vækst, igangværende de-globalisering, rodet geopolitik, uholdbare globale gældsniveauer og et investor-fællesskab som er underinvesteret sikrer, at guld vender tilbage som en sikker diversificering, selv til disse højere priser,” sagde Shiels.

På den negative side sagde Shiels, at hun ser en 20% mulighed for, at guld falder tilbage til $1.600 per ounce, da en vedvarende stædig inflation kan tvinge Federal Reserve til at opretholde sin restriktive pengepolitik. Sidst vi så guldprisen i det leje, var i efteråret 2023 da vi var godt på vej ind i rentestignings-cyklussen

Udover guld er Shiels også optimistisk på sølv, da hun ser priserne presse sig op til $25 pr. ounce. Selvom en potentielt svagere global økonomi kan påvirke sølvets industrielle efterspørgsel, sagde Shiels, at en stigning i investorernes interesse skulle hjælpe sølv til at klare sig bedre end guld i 2024. 2023 var i øvrigt et år uden de store udsving i sølvprisen, så det falder på et tørt sted.

“Mens sencyklus-dynamik sandsynligvis vil resultere i en mild nedgang på omkring 5% i industriel efterspørgsel fra endnu et rekordhøjt niveau i 2023, kan detailhandel og investeringer mere end kompensere for denne mangel. Samlet set, efter lang tid som en “glemt aktivklasse”, vil investorfokus omkring ædelmetaller vende tilbage, efterhånden som faldet i dollaren nærmer sig, når Fed ændrer politik i 2024,” sagde hun.

Følger man Shiels’ positive scenarie, siger hun, at der er en 30% chance for, at sølvpriserne kan stige så højt som til $35 pr. ounce i år.

På den negative side ser hun en 20 % chance for, at sølvpriserne falder til under 20 dollars pr. ounce og måske tilbage til 18 dollars, hvis Federal Reserve fastholder sin skrappe pengepolitiske holdning, med højere renter i længere tid, eller hvis den globale økonomi trækker sig mere sammen end forventet.

“En hård landing i Kina, USA eller Europa, vil forårsage at alle industrier og dermed sølvprisen, vil blive presset til nye lavkonjunkturer på grund af en svagere efterspørgsel,” sagde hun.

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload