8 Gode grunde til at investere i guld

8 gode grunde til at investerer i guld (Oversat af Vitus Guld)

 

8 gode grunde til at investerer i guld af Tony Daltorio |13 februar 2018 – 16:03 EST

Guld respekteres over hele verden for dets værdi og rige historie, som er blevet sammenvævet i kulturer i tusindvis af år. Mønter indeholdende guld optrådte omkring 800 B.C., og de første rene guldmønter blev præget under Kong Croesus af Lydia omkring 300 år senere. Gennem århundrederne har folk fortsat holdt guld af forskellige årsager. Nedenfor er der otte grunde til at investerer i guld i dag.

 

En historie om at holde værdien

I modsætning til papirvaluta, mønter eller andre aktiver har guld fastholdt sin værdi igennem historien. Mennesker ser guld som en måde at bevare og videregive deres rigdom fra generation til generation.

 

Svaghed i den amerikanske dollar

Selvom den Amerikanske dollar er en af verdens vigtigste reservevalutaer, når dollarkursen falder i forhold til andre valutaer som den gjorde mellem 1998 og 2008, får dette ofte folk til at tilgå guldsikkerheden, hvilket øger guldpriserne. Guldprisen tredoblede næsten mellem 1998 og 2008 og nåede milepælen på $ 1.000 pr. Troy ounce i begyndelsen af 2008 og næsten en fordobling mellem 2008 og 2012 og ramte $ 1800 – $ 1900 /oz-mærket. Nedgangen i den amerikanske dollar opstod af en række årsager, herunder landets store budget- og handelsunderskud og en stor stigning i pengemængden.

 

Inflation

Guld har historisk set været en fremragende afdækning hedge mod inflationen, fordi guldprisen stiger, når leveomkostningerne stiger. I løbet af de sidste 50 år har investorer set guldpriserne stige og aktiemarkedet falde i perioder og år med høj inflation.

 

Deflation

Deflation, en periode hvor priserne falder, forretningsaktiviteten går langsommere og økonomien er belastet af overdreven gæld, er ikke set globalt siden 1930’ernes store depression. I løbet af den tid steg guldets relative købekraft, mens andre priser faldt kraftigt.

 

Geopolitisk Usikkerhed

Guld fastholder sin værdi, ikke kun i tider med økonomisk usikkerhed, men også i tider med geopolitisk usikkerhed. Guld kaldes ofte en “krisevare”, fordi folk flygter til dens relative sikkerhed, når verdens spændinger stiger; under sådanne tidspunkter stiger guldet ofte mere end andre investeringer. For eksempel oplevede guldpriserne nogle store prisbevægelser i år som reaktion på krisen i EU. Guldets pris stiger ofte mest, når tilliden til regeringerne er lav.

 

Leveringsbegrænsninger

En stor del af det tilgængelige guld på markedet siden 1990’erne er kommet fra salget af guldbarrer fra de globale centralbankers lagre. Salget fra globale centralbanker faldt kraftigt i 2008. Samtidig faldt produktionen af ​​nyt guld fra miner fra år 2000. Ifølge BullionVault.com faldt den årlige guldminedrift fra 2.573 tons i 2000 til 2.444 tons i 2007 (ifølge Goldsheetlinks.com viste guld dog imidlertid en stigning i produktionen med en produktion på næsten 2.700 tons i 2011.) Det kan tage fra ca. fem til ti år at bringe en ny mine i produktion. Et fald af udbuddet af guld øger guldpriserne.

 

Øget efterspørgsel

I de foregående år har en øget rigdom af vækstmarkedsøkonomier øget efterspørgslen efter guld. I mange af disse lande er guld sammenflettet i kulturen. Indien er en af ​​verdens største guldforbrugende nationer; den har mange anvendelser, herunder i smykker. Som sådan er det indiske bryllups år i oktober traditionelt året hvor man ser den højeste globale efterspørgsel efter guld (selv om det tog et fald i år 2012.) I Kina, hvor guldbarrer er en traditionel form for opsparing, har efterspørgslen for guld været stabilt.

 

Efterspørgslen efter guld er også vokset blandt investorer. Mange begynder at se råvarer, især guld, som en investeringsklasse, hvor penge skal investeres i. SPDR Gold Trust blev en af de største guld ETF’er i USA, samt en af verdens største indehavere af guldbarrer i 2008, kun fire år efter starten.

 

Portefølje Diversifikation

Nøglen til diversificering er at finde investeringer, der ikke er tæt forbundet med hinanden; guld har historisk haft en negativ korrelation med aktier og andre finansielle instrumenter. Nyere historie bærer bekræfter dette:

  • 1970’erne var fantastisk for guld, men forfærdeligt for aktier
  • 1980’erne og 1990’erne var vidunderlige for aktier, men forfærdeligt for guld.
  • I 2008 faldt aktierne væsentligt, da forbrugerne migreret til guld.

Korrekte diversificerede investorer kombinerer guld med aktier og obligationer i en portefølje for at reducere den samlede volatilitet og risiko.

 

Konklusion ang. investering i guld

 

Guld bør være en vigtig del af en diversificeret investeringsportefølje, fordi den stiger som følge af begivenheder, der medfører at værdien af papirinvesteringer, såsom aktier og obligationer, falder. Selvom prisen på guld kan være volatil på kort sigt, har den altid opretholdt sin værdi på lang sigt. Gennem årene har det tjent som sikring mod inflation og erosion af store valutaer, og dermed er en investering i guld værd at overveje.

 

Kilde:

https://www.investopedia.com/articles/basics/08/reasons-to-own-gold.asp

 

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload