Australsk amatør guldjæger fik jackpot: 4,6 kg sten indeholdende 2,6 kg guld!

Intet element i verden kan fange vores kollektive fantasi som guld. Det er en af de ting, drømme er gjort af, og den drøm er gået i opfyldelse for en australsk amatør guldjæger.

Ifølge de seneste medierapporter brugte manden, der ønsker at være anonym, en billig metaldetektor og fandt en sten på 4,6 kilo; mere end halvdelen af den indeholdt guld.

Den massive guldklump blev fundet i Victoria, Australien, i Den Gyldne Trekant, hjemsted for landets berømte guldfeber fra 1850’erne. Amatørguldjægeren tog sit fund til Lucky Strike Gold, en efterforskningsbutik omkring en time sydvest for Melbourne.

I et interview med BBC News sagde ejeren af butikken, Darren Kamp, at det var den største guldklump, han nogensinde havde set i sine 43 år i erhvervslivet…

“Sådan et fund gør man sig kun en gang i livet,” sagde han til BBC.

Guldjægeren troede oprindeligt, at stenen kunne være $10.000 værd. Kamp sagde dog, at dens værdi var mindst ti gange højere.

“Jeg kiggede på ham og sagde: ‘Prøv med 100.000 dollars’,” sagde han.

Stenen, som blev brækket i to, vejede 4,6 kg og indeholdt omkring 83 ounces guld – eller omkring 2,6 kg…

Til sammenligning sagde Kamp som prospektør, at de største nuggets, han har fundet, vejede 24 ounces, svarende til ca. 750 gram.

Kamp købte stenen for $240.000 AUS (mere end $160.000 USD).

Ifølge nogle analytikere er guldklumpens værdi væsentligt mere end blot dens metalværdi, da disse typer fund er ekstremt sjældne.

 

 

 

 

Sammenfattet af Victor Torstensson – Vitus Guld Lyngby 

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload