Den amerikanske centralbank vil ikke tæmme inflationen

Den amerikanske centralbank vil ikke tæmme inflationen

Guldmarkedet går utvivlsomt en spændende fremtid i møde, og risikerer at blive udsat for alvorlig modvind i forbindelse med forhøjelsen af renten verden over. Nationalbankerne hæver renten for at forsøge at lægge en dæmper op inflationen. Men betydelige spillere på markedet ser dog stadig stor værdi i det ædle metal – herunder den berømte hedgefondsmanager David Einhorn, som er grundlægger af Greenlight Capital.

Ved en tale på Sohn Investment Conference i torsdags sagde Einhorn, at han forventer at se guldpriserne stige markant, da han ikke har tiltro til, at den amerikanske centralbank, FED, formår at kontrollere inflationen på længere sigt.

“FED bluffer,” sagde Einhorn på konferencen. “FED har ikke rigtig værktøjerne til at stoppe inflationen. Når FED skal vælge mellem at bekæmpe inflationen eller sikre statskassen, tror jeg, at den vælger finansministeriet. Og på det tidspunkt vil det være bedst at eje guld.”

Einhorn kommenterede også den voksende de-dollariseringstrend blandt nogle centralbanker. USA og dets vestlige allierede har bevæbnet den amerikanske dollar og indført hårde sanktioner mod Rusland på grund af dets igangværende invasion af Rusland.

David Einhorn pointerede også de hårde sanktioner mod Rusland i forbindelse med krigen i Ukraine, som en væsentlig faktor, der øger den geopolitiske usikkerhed, hvilket utvivlsomt vil være til fordel for guld.

“Når lande ikke stoler på hinanden over obligationer og valutaer, bliver guld det ultimative aktiv. Guld som en procentdel af de samlede reserver forbliver svimlende lavt,” sagde han. “Spørgsmålet er, om der er guld nok til at bakke op om valutareserverne? Svaret vil være, at prisen på guld går højere, måske meget højere.”

David Einhorn har længe været en fortaler for fysisk guld, som repræsenterer en betydelig position i hans egen fond. Ifølge Reuters er Greenlight Capitals fond steget med 20,9 % i år på grund af guldinvesteringer og makrohandel.

“Jeg har guld, og jeg kommer aldrig til at slippe af med det. Jeg håber, at jeg aldrig skal bruge det,” udtalte Einhorn på Sohn-konferencen i 2019, og denne udmelding holder han fast i.

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload