Den tjekkiske Nationalbank planlægger at øge guldbeholdningen markant

Den tjekkiske Nationalbank planlægger at øge guldbeholdningen markant

Den nye direktør for den tjekkiske nationalbank (CNB), Aleš Michl, siger, at han planlægger at mangedoble institutionens guldbeholdning fra de nuværende 11 tons til 100 tons. Michl sagde også, at han vil bede bankens ledelsesteam for valutareserver om at investere i aktier.

CNB håber at øge sin ædelmetalbeholdning fra de nuværende 11 tons til 100 tons eller endnu mere. Dette vil dog ske gradvist, bemærkede han.

Med denne plan, som vil se bankens guldbeholdning vokse med næsten ti gange, følger den nye CNB-chef, som en rapport bemærkede, tilsyneladende i fodsporene på andre europæiske centralbanker, der har købt adskillige tons guld. For eksempel afslørede den ungarske centralbank i 2018, at den havde tidoblet sin guldbeholdning, mens den polske centralbank rapporteres at have gjort det samme i 2019.

Michl sagde: “Ja, afkastvolatiliteten ville da være højere – det er risikoen. Men det forventede afkast på lang sigt vil også være højere. Sammen med vores CNB-kolleger Michal Škoda og Tomáš Adam forsøger vi at beregne denne risiko. som en del af et forskningsprojekt. Min vision er at have en langsigtet rentabel CNB.”

Guld handles til omkring $1825 pr. ounce i øjeblikket. Prisen på det gule metal er flyttet ind i midten af ​​konsolideringsområdet, som blev etableret mellem august 2020 og marts 2021 mellem $1675 og $2075 pr. ounce.

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload