Google søgninger efter ‘hvordan man køber guld’ nåede rekordniveauer i april

Imens guldprisen nærmede sig historiske højder i april, tiltog en ny tendens på google trends. Google søgninger efter “hvordan man køber guld” steg nemlig ligeledes til et nyt 20-årigt højdepunkt målt på data fra Google trends.

Bruget af søgefrasen var i april faktisk højere end da guldprisen ramte over 2050$ i 2020.

Sidste gang interessen var så stærk var i august 2011, hvor guldprisen i forlængelse af finanskrisen nåede 1900$ per ounce for første gang. Google trend’s data går tilbage til 2004. Se Grafen neden under, hvor vi har markeret de omtalte perioder med rød.

Guld (og sølv) markedet har set substantielle stigninger som startede med bankkrisen i marts måned. Indtil nu er guldet steget med omkring 10% i år.

Indtilvidere kan man sige at guldprisen “træder vande” ved det nuværende leje, grundet usikkerheden omkring hvilken retning Federal Reserves monetær politk vil tage.

Mange analytikere forventer nye rekord højder når markederne får klarhed om rentestigningerne bliver sat på pause fra Federal Reserves’s side.

 

“Vi ser guldprispotentiale med paralleller til finanskrisen, som ville placere den øvre modstand omkring næste runde nøgletal som er $3.000,” sagde Bloomberg Intelligence senior makrostrateg Mike McGlone. “Metallet startede i 2008 omkring $850 og toppede i 2011 ved omkring $1.900.”

Og selvom der er en overhængende risiko for et frasalg hos investorer i andet kvartal i år, mener en anden analytiker – Bart Melek, at det er sandsynligt at guldprisen vil forsøge at bryde modstanden ved 2100$ senere i år. “Risici er på stignings-siden, hvis de monetære myndigheder drejer i en retning som er mere lempelig, før inflationen nærmer sig målet på omrking 2%. Positioneringen i markedet tyder faktisk på, at det diskretionære investorsamfund meget vel kan blive en katalysator for, at priserne bevæger sig væsentligt over vores mål for året.”

Der er en række faktorer, der støtter guldprisen på disse forhøjede niveauer – Forventninger om lavere nominelle og real-rente forhold, bekymringen omkring dollaren og tiltagende store fysiske køb – også fra centralbankernes side. “Oven i det er der den uafklarede debat om gældsloftet, som kan øge volatiliteten og lægge opadgående pres på guldet”, sagde MKS PAMPs chef for metalstrategi Nicky Shiels.

“At lege kylling med en billion US$ injicerer bestemt ikke nogen markedssikkerhed. Optimistiske guld-investorer har ikke glemt, at virkeligheden er, at USA ikke længere opfylder sine forpligtelser over for sine borgere, USA har et udgiftsproblem, og USAs skatteindtægter dækker kun omkring 4 /5 af de offentlige udgifter.”

Derudover er bankkrisen måske ikke overstået, hvor First Republic Bank rapporterede et fald på mere end $100 milliarder i indlån i løbet af første kvartal. Tilbage i marts var der frygt for, at First Republic Bank kunne have været den tredje bank, der gik konkurs efter sammenbruddet af Silicon Valley Bank og Signature Bank.

 

Sammenfattet af Victor Torstensson – Vitus Guld Lyngby 

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload