Guldpriser & Sølvpriser 2019

Guldpriser & Sølvpriser 2019

Vi har set guldpriserne og sølvpriserne udvikle sig positivt i år 2019. Guldet er steget og ramte i start september 1550 dollars pr. oz. (31,1 gr)  d. 1 januar 2019 lå guldprisen på ca. 1270 dollars pr. oz. Herefter ramte guldet i slut februar 1350 dollars pr. oz for at falde lidt tilbage til udgangspunktet 1270 dollars. Guldet begyndte for alvor at stige i start juni fra 1350 dollars til 1550 dollars i slut august.

Hvad er så årsagen til disse prisstigninger?

Vi har set centralbanken i USA begynde at sænke renten igen, for at stimulere økonomien. Disse rentesænkninger er oftest et tegn på at økonomien måske begynder at slå nogle sprækker. Investorer begynder at ryste lidt på hænderne og søger en sikker havn, som Guld traditionelt ser har været og stadig er. Derudover har vi i 2019 set Donald Trump påvirke markederne med et enkelt Tweet, og set i lyset af den verserende handelskrig med Kina, har investeringer i guld og sølv nået nye højder verden over. Centralbankerne og lande har ovenikøbet også kastet sig over guld og sølv som sikring af deres kredit. Brexit er ved at nå sin afslutning og investorer er stadig i tvivl om det bliver en hård eller blød Brexit, men ligemeget udfaldet bliver det spændende at se hvordan det udvikler sig. Derudover har vi set en optrapning imellem USA og Iran samt en skærpet retorik, dette påvirker guldet da geopolitik samt usikkerhed spiller en stor rolle i guldprisernes udvikling.

Flere penge for dine ubrugte og ødelagte guldsmykker?

Vitus Guld udbetalte i start september måned 172 kr. pr. gram pr. gram 14 karat.  Dette er næsten rekord niveau nogensinde. Da guldpriserne var på sit højeste i år 2011/2012 nåede vi op på en gram pris på 175 kr. pr. gram. Vi var næsten oppe på rekord niveau, hvilket resulterede i en decideret kundestorm. Vi har haft rigtig mange kunder siden guldprisen er steget, og det er både køb og salg. Det er ikke gået ubemærket hen, og TV2 valgt at bringe en artikel med os i deres afsnit der hedder livsstil ang. salg af arvesmykker. Sølvprisen har haltet lidt efter og er ikke steget nær så meget som guldet. I skrivende stund ligger et gram tretårnet på 2,58 kr. pr. gram (opkøbspriser).14 karat guld udbetales der i dag 168,5 kr. pr. gram. Guld til sølv forholdet ligger på ca. 82,96. Det er guldprisen divideret med sølvprisen også kaldet gold to silver ratio. 1520/18,32 = 82,96.

Vitus Guld giver Danmarks højeste guldpriser og sølvpriser, og vi har prismatch. Dog giver vi ikke over børsprisen eller specielle guldpriser for guldmønter. Vi matcher prisen for nationale udbydere.

Investerings guld markedet 2019?

Vitus Guld har sat rekorder i år 2019. Vi har oplevet en gevaldig stigning i salg af investerings guld til private såvel som erhverv. Guldprisernes eksplosive stigning har fået mange til at sætte deres penge i guldbarre og guldmønter. Vi har solgt flest guldbarrer på 100 gr. da man ikke betaler for et portræt på mønten og derved opnår en bedre pris ift. børs prisen. Globalt set har centralbanker og lande købt gevaldige mængder guld op. Vi har set Ungarn øge deres guldbeholdning med hele 1000 % fra 31,1 Ton til 342 Ton. I Danmark har minus renter og uro i verden været det altovervejende emne. De personer der sætter deres penge i guld har ytret at uro såsom: USA’s handelskrig med Kina, krige i Mellemøsten, minus renter, Brexit, optrapning af USA’s konflikt med Iran, usikre fremtid horisonter ang. økonomien og det høje niveau på aktiemarkedet og boligmarkedet gør at man sætter sin lid til guld. Der er mange andre grunde til at investerer i guld men dem kommer vi ikke ind på her. Temaet har været: Flugten til den sikre havn.

Den blomstrende investerings lyst i det gyldne metal blandt Danske private investorer og virksomheder er ikke gået ubemærket hen blandt medierne. Berlingske bragte en 2 siders artikel om Vitus Guld og hvordan guldfeberen spredte sig iblandt Danske investorer. Vitus Guld var også inviteret ind til P1 Orientering ang. negative renter og investering i guld.

 

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload