Kan guldbaserede kryptovalutaer tjene som et værn mod inflation?

 

Guldbaserede kryptovalutaer er en fusion af digital bekvemmelighed kombineret guldets vedvarende stabilitet. Disse digitale aktiver er ligetil i konceptet: de henter værdi fra fysiske guldreserver, og tilbyder investorer en unik bro mellem den digitale og den fysiske verden. I modsætning til mange kryptovalutaer som plages af kraftig volatilitet, er disse tokens forankret til gulds pålidelige og tidstestede værdi.

Baggrund

I nutidens digitale tidsalder ligger tiltrækningen til guldbaserede kryptovalutaer, i deres evne til at give ejeren guldets sikkerhed og iboende værdi, mens de udnytter effektiviteten og brugervenligheden af digitale aktiver.

Investorer, der søger et værn fra de store markedsudsving, finder trøst i, at disse tokens er direkte forbundet til prisen på guld, som jo er kendt for sin stabilitet. Denne kombination gør guldbaserede kryptovalutaer til en spændende mulighed for at diversificere deres investeringer i det stadigt voksende finanslandskab.

Guldbaserede kryptovalutaer tjener som et værn mod inflation. Når prisen på guld stiger, følger værdien af disse kryptovalutaer trop, hvilket beskytter investorer mod potentielle tab i andre aktiver såsom aktier.

Det er ligetil at investere i guldbaserede kryptovalutaer. Som enhver anden digital valuta kan de nemt købes og sælges på kryptovalutabørser. Desuden tilbyder de bekvemmeligheden ved onlinetransaktioner, hvilket giver brugerne mulighed for at købe varer og tjenester direkte uden at likvidere guldet fysisk.

En af de vigtigste fordele er, at investorerne kan få en kursgevinst, når prisen på guld stiger. Derudover giver mange af disse kryptovalutaer brugerne mulighed for at indløse deres “tokens” til fysisk guld, hvilket giver et ekstra lag af sikkerhed og fleksibilitet til deres investeringsstrategi.

Sådan fungerer guldbaserede tokens

Guldbaserede tokens fungerer med enkelhed og gennemsigtighed. Disse tokens skabes ved, at man først bakker dem op med fysiske guldreserver i sikre lagerfaciliteter. Processen begynder med, at en depotbank, ofte en velrenommeret bank eller tredjepartsinstitution, erhverver og beskytter det fysiske guld.

Når guldreserverne er sikret, udstedes et antal “tokens” til at repræsentere specifikke mængder guld. For eksempel kan en token symbolisere et gram, et ounce eller en brøkdel guld. Denne direkte kobling sikrer, at denne tokens værdi afspejler guldets værdi.

Blockchain-teknologi spiller en central rolle i denne proces. Den fungerer som en uforanderlig hovedbog, der registrerer hver transaktion og tokenudstedelse. Denne blockchain-ledger er åben for offentlig inspektion, hvilket giver gennemsigtighed og sikkerhed.

Med hensyn til indløsning kan indehavere af disse tokens, veksle disse til den tilsvarende mængde fysisk guld. Denne funktion tilføjer et ekstra lag af sikkerhed og tillid til investeringen.

 

Som følge heraf er guldbaserede kryptovalutaer designet til at opretholde en værdi, der aldrig falder under værdien af fysisk guld, hvilket giver investorerne en relativt stabil investeringsvej.

De fleste guldbaserede tokens overholder ERC-20 standarden, hvilket betyder, at de er bygget på Ethereum blockchainen. Denne tekniske funktion gør det muligt at opbevare dem i enhver digital tegnebog, der er kompatibel med ERC-20-tokens.

Derudover kan disse tokens handles på kryptovaluta-børser, i lighed med mere almindeligt anerkendte digitale valutaer. Denne tilgængelighed og fortrolighed gør dem til en tilgængelig og alsidig investeringsmulighed.

En håndfuld kandidater

1. – Perth Mint Gold Token (PMGT)

2. – Digix Gold Token (DGX)

3. – Paxos Gold Token (PAXG)

4. – Tether Gold Token (XAUT)

5. – Meld Gold by Algorand

 

I rækkefølgen fra venstre til højre, ses et udpluk af mulige kandidater til at løfte opgaven om digitalt guld. Det bør nævnes at der fortsat er stor forskel på at investere i digitalt guld fremfor fysisk. Selvom flere udbydere af disse guld-tokens tilbyder veklsing til fysisk guld, skal man huske på at man i sidste ende er afhængig af at udbyderen lever op til sine forpligtelser – også kaldet “counterparty risk”. Det slipper man for ved køb af fysisk guld. På den anden side er fordelene helt klare – dem gennemgår vi nedenfor.

Hvad er fordelen ved en kryptovaluta støttet af guld?

1. Det er en stabil mulighed

En legitim guldstøttet digital valuta har et højere niveau af markedsstabilitet end sine mere volatile modparter.

Dette skyldes, at den er bundet til den gældende guldpris, som er et af de mest stabile markeder. Historisk set har der altid været efterspørgsel efter guld, og derfor er en “token” knyttet til det, forpligtet til at følge prisen.

2. Det er nemmere at forstå markedsudviklingen

Bundet til denne stabilitet, er prisudsvingene for guldbaserede kryptovalutaer som helhed lettere at forstå. Mange af markedsbevægelserne hos Bitcoin og andre kryptovalutaer kan virke lidt tilfældige og til tider voldsomme.

3. Kryptovalutaer er nemme at opbevare

Medmindre du har en schweizisk bankboks ved hånden, er det ikke let for enkeltpersoner at opbevare store mængder guld. Digitalt guld giver investorer mulighed for at drage nytte af alle fordelene ved guldet, uden at man skal bekymre sig om opbevaring.

Dette betyder typisk også lavere gebyrer, ved brug som et handelsaktiv, hvilket fører til mere bekvemmelighed og større fortjeneste.

4. Du kan få adgang til blockchain-handelsapps

Ved at tokenisere guld til digitale aktiver kan indehavere få adgang til blockchain-handelsplatforme og deres fordele men samtidig have en håndgribelig aktivværdi bag sig.

Disse platforme tilbyder nem handel, kombineret med gennemsigtigheden af blockchain. Desuden er det ufatteligt nemt at skifte ejere på “guldet” hvis ikke det fysisk skal bevæge sig fra A til B, som ellers er en slagside som guldet er kendt for.

5. Man undgår tredjeparter og dermed banker

Gennem blockchain-handelsmetoder kan investorer overføre værdi uden at skulle gå til en bank.

Dette er gavnligt på forskellige måder. Det er hurtigere, det er mere tilgængeligt. Desuden er kryptovaluta markederne aldrig lukkede, så handel kan foregå alle ugens dage, på alle tidspunkter af døgnet.

Sammenfattet af Victor Torstensson – Vitus Guld Lyngby 

Kilder

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload