Rusland og Iran arbejder på en guld-sikret stablecoin

Den iranske centralbank er i øjeblikket i dialog med Rusland om at skabe en ny stablecoin sikret af guld. Ifølge en rapport fra det russiske nyhedswebsted Vedomosti vil den nye “token” blive brugt som betalingsmiddel i udenrigshandelsafregninger i stedet for dollaren, den russiske rubel eller den iranske rial.

Kilden til historien er Alexander Brazhnikov, administrerende direktør for RAKIB, den russiske kryptovaluta- og blockchain-forening.

Brazhnikov sagde, at forventningen er, at denne “token” vil være en kryptovaluta af stablecoin-typen støttet af guld. Eksempler på guld-stablecoins er Paxos Gold (PAXG), den største guldstøttede stablecoin på markedet med en markedsværdi på $512 millioner, og Tether gold (XAUT), den første guldstøttede stablecoin, som har en markedsværdi på $471 millioner.

 

De igangværende diskussioner om den nye stablecoin blev bekræftet af Anton Tkachev, medlem af Duma-udvalget for informationspolitik, informationsteknologi og kommunikation. Tkachev understregede, at dette spørgsmål først ville blive aktivt diskuteret på statsniveau, når kryptovalutaer var fuldt reguleret i Rusland.

Den 23. november startede den russiske Duma arbejdet med et udkast til ændring af loven om digitale finansielle aktiver for at regulere kryptomarkedet og skabe en national kryptobørs. Sergey Altukhov, medlem af den økonomiske politikkomité for Det Forenede Rusland, partiet, der støtter præsident Vladimir Putin og besidder 72 % af pladserne i Dumaen, bekræftede planerne.

“Det giver ingen mening at foregive, at kryptovalutaer ikke eksisterer, men problemet er, at det cirkulerer i en stor strøm uden for regeringens regulering,” sagde han. “Dette er milliarder af rubler af tabte budgetindtægter i form af skatter.”

Altukhov sagde, at de er nødt til at skabe betingelser for legalisering af kryptovalutaer og justere “spillereglerne”, så de ikke modsiger centralbankens og regeringens holdning. Han sagde, at lovgivere nu diskuterer den nøjagtige formel for nødvendige skridt og styrker deres argumenter som forberedelse til gennemgangen af regulationer.

Tidligere i november åbnede Ruslands centralbank offentlige høringer om stablecoins, NFT’er og andre tokeniserede finansielle instrumenter, hvilket signalerede åbenhed over for væksten af krypto i landet. Men blot tre dage senere, den 10. november, gentog Ruslands centralbank (CBR) guvernør Elvira Nabiullina sin hårde holdning til kryptovalutaer i landet.

Ruslands appetit på guld er også steget kraftigt siden invasionen af Ukraine i februar 2022, med mere end 50 tons fysisk guld købt af russiske borgere i 2022, ifølge en undersøgelse blandt store russiske banker. Fem ud af de 13 største russiske banker solgte sidste år 57 tons fysiske guldbarrer, langt mere end de 40-50 tons, som det russiske finansministerium forudsagde tilbage i december.

Det russiske finansministerium meddelte også tidligere på måneden, at de har fordoblet beholdningsgrænserne for guld og kinesiske yuan i National Wealth Fund (NWF). De nye maksimale beholdningsgrænser er sat til 40 % for guld og 60 % for yuan, op fra henholdsvis 20 % og 30 %. NWF holder Ruslands olieindtægter, og dens samlede værdi er $186,5 milliarder.

I april 2022 advarede Den Internationale Valutafond om, at Rusland kunne bruge krypto-økosystemet til at omgå de vestlige sanktioner, der er blevet pålagt landet, siden det invaderede Ukraine i februar, herunder at bruge sin energisektor, der er undergivet embargo til at “mine” Bitcoins og øge sine indtægter.

Sammenfattet af Victor Torstensson – Vitus Guld Lyngby 

https://www.kitco.com/news/2023-01-16/Russia-is-working-with-Iran-on-a-gold-backed-stablecoin.html

 

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload