Vitus Guld forhindrer svindel for 172.000 DKK – Gerningsmand fængslet

I den seneste tid har vores kunder måske bemærket at vi har optimeret vores hvidvaskkontroller og procedurer i forbindelse med behandling af ordrer. Vi er glade for den positive respons og forståelse vi har modtaget, det sætter vi stor pris på, mange tak.

Grunden til at vi øger indsatsen på området er som fortalt i tidligere nyhedsbrev at vi desværre oplever en stigende tendens til svindel eller forsøg derpå. Vi tager kraftig afstand fra at uskyldige mennesker forurettes og svindles med risiko for at miste deres penge. Som virksomhed og individer ønsker vi på ingen måde at blive misbrugt som et led i de kriminelles foretagender.

At vi har opbakning og forståelse fra vores kunder i indsatsen imod disse kriminelle aktiviteter er altafgørende, da vi på ingen måde har implementeret disse kontroller og procedurer for at genere de 99,9 % af vores kunder med rent mel i posen. Igen mange tak fra Vitus Guld holdet 😊

I år har vi forhindret økonomisk kriminalitet for 1.442.447 kr. det er vi stolte af.

Vi oplever også en del succeshistorier som vores kunder ikke hører om men her deler vi en sag vi har haft i start november 2022.

Vi havde modtaget 3 ordre, alle betalt med samme Dankort. Kunden blev bedt om at uploade billede af pas eller kørekort, sygesikringsbevis med adresse, samt forsidebillede af benyttede betalingskort hvor kortnummer og fulde navn fremgår. ”Sikker id upload” funktionen er i øvrigt et værktøj vi har fået implementeret for at kundernes personfølsomme oplysninger sendes krypteret.

Vi modtog Id, sygesikringsbevis og forsiden af betalingskortet. Ordrerne så tilsyneladende fine ud. Men de var ikke fine i kanten! Vi blev kontaktet af en bankmedarbejder der oplyste at en af hendes kunders kort var misbrugt, at denne kunde havde været udsat for phishing/svindel og de kunne se at transaktionerne var gået igennem vores webshop. Beløbene udgjorde i alt ca. 172.000 kr.!

Produkterne blev lagt til side og politiet kontaktet, ligeledes er sagerne (da der er 3 ordre) blevet indgivet til NSK (National enhed for Særlig Kriminalitet) Gerningsmanden er efterfølgende blevet anholdt i samarbejde med Vitus Guld. 

Vi havde en god dialog med både den forurettedes bankmedarbejder samt politiet og næste hverdag fik vi et opkald fra den forurettede, der naturligvis var meget glad for indsatsen fra alle parter. 😊

Personligt er det en sejr og man bliver glad når det lykkedes at forhindre økonomisk kriminalitet og vi gør virkelig vores bedste for AT det lykkedes!

De nye procedurer består bl.a. i at kunder med ordre på 5.000 kr. eller derover bedes uploade billede af gyldigt ID, pas eller kørekort, sygesikringsbevis med adresse, samt forsidebillede af betalingskortet hvor kortnummeret og kundens navn fremgår. Informationerne sendes via vores sikre upload funktion der krypterer meddelelsen. Dette gælder ved forsendelser, ved fysisk fremmøde tages der en kopi af førnævnte. For begge scenarier gælder det at data printes og vedlægges ordren og derefter slettes fra enheden og ikke lagres digitalt, ligeledes er det kun én gang vi beder om disse informationer med mindre kundens oplysning ændrer sig. Vi vil derudover bemærke at betalingskort hvor både kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre står på samme side af kortet skal kontrolcifrene som minimum sløres eller dækkes, da vi jo naturligvis heller ikke skal være i besiddelse af alle disse oplysninger.

De fysiske papirer med personfølsomme oplysninger opbevares iht. Dansk lovgivning i 5 år.

En ældre herre var udsat for svindel med Dankort - Vitus Guld sørgede for han fik sine 172.000 kr. tilbage.

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload