Er sølvbestik snart en saga blot?

Anledninger hvor man bruger sølvbestik er blevet færre og færre. Knivene tåler ikke opvaskemaskine. Og flot sølvbestik kræver timevis af pudsetid. Dette er blot nogle af grundene til, at flere og flere kommer til os for at sælge det gamle arvebestik.

Mange forsøger at sælge privat eller sætter det på auktion, men det er sværere og sværere at få en pris, som er højere end smelteprisen.

bernstorff kagegafler i sølv - vitus giver bedste sølvpris for dit sølvbestik
Bernstorff kagegafler i sølv
sølvknive patricia - Vitus Guld køber dit sølvbestik og dine sølv knive til bedste sølvpris på markedet.
Sølvknive, design Patricia
Stempel 830 - sølvstempler i bestik og korpus - 3 tårnet bestik er 83 procent rent sølv
Tretårnet stempler = 830 i lødighed

For nostalgikeren, som sætter pris på smukt sølv, er det en trist udvikling, men generelt er der langt større udbud af end efterspørgsel efter sølvtøj, til at prisen kan holdes over børsprisen på sølv. Der vil måske altid være sølv fra enkelte sølvsmede, som fx Georg Jensen og Anton Michelsen, som er eftertragtede i Danmark og resten af verden, og som derfor kan opretholde en høj pris. Men dette felt indsnævres hele tiden.

Det kan muligvis blot være en pause på samme måde som modetendenser ofte går i ring, men det kan dog meget vel være slutningen på en æra.

engelsk kop i sølv - sterling sølv - vitus guld køber sterling i sølv, bestik eller smykker
Engelsk kop i sølv

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload