FAQ om investeringsguld

Vi mærker stor interesse for investering i guld og får i den forbindelse mange gode spørgsmål. Her har vi samlet nogle af spørgsmål vi ofte hører.

 

1. Er guld en sikker investering?
Ikke meget i denne verden er 100 % sikkert, men guld bliver alment betragtet som en sikker investering, fordi det historisk set altid har bevaret sin værdi. På kort sigt kan man dog opleve fald i guldprisen fra tid til anden.

2. Er guld ikke dyrt nu?
Det ved vi først senere. Guldprisen er indiskutabelt  højere end for 20 år siden, men der er ingen tegn på, at guldprisen vil falde i fremtiden. Som med alle investeringer bør man vurdere ud fra, hvordan man forventer, at prisen udvikler sig i fremtiden.

3. Hvorfor er der forskellig pris på produkter med samme vægt?
Vi forhandler guld fra mange forskellige producenter, og hver producent har forskellig fremstillingspris og avance. Vi anbefaler generelt at købe det billigste produkt med den laveste grampris.

4. Hvorfor er der forskel på jeres købs- og salgspriser?
Da der er tale om fysisk guld, er det forbundet med omkostninger til fremstilling, fragt, forsikring og avance. Typisk ligger forskellen på købs- og salgspris omkring 6-10 % afhængig af emnet.

5. Er det bedst at købe store eller små guldbarrer?
Rent investeringsmæssigt får du mest guld for pengene jo større emner du køber. Til gengæld kan det rent praktisk give mening at købe mindre emner, så du ikke er tvunget til at sælge det hele på 1 gang.

6. Kan jeg komme ind i en af jeres butikker og købe guld?
Vi har af sikkerhedsmæssige årsager intet guld på lager i vores afdelinger. Derfor skal du bestille guldet i vores webshop på forhånd. Leveringstiden varierer, og denne fremgår af varebeskrivelsen i webshoppen.

7. Hvor skal jeg opbevare guldet?
Det står dig frit for, hvor du vil opbevare dit guld. Mange kunder lejer en bankboks til formålet, mens andre gemmer det hjemme. En af de store fordele ved guld er den lille størrelse, så det er nemt at gemme godt.

8. Bliver mine køb og salg registreret/indberettet?
Vi registrerer dine handler med os iht. bogføringsloven, hvilket indebærer, at vi opbevarer fakturaer m.m. i 5 år. Vi indberetter ikke automatisk handlerne videre til myndighederne.

9. Er det svært at sælge guldet igen?
Det er meget nemt at sælge guld. Hos Vitus Guld kan du ringe og bestille tid til salg med kort varsel. Vi køber alle mængder og typer af guld.

10. Skal man betale skat af investeringsguld?
Som udgangspunkt skal man betale skat af sin fortjeneste, da guldbarrer og -mønter betragtes som investering.

11. Kan man købe og sælge kontant?
Nej, det er ikke muligt at købe eller sælge kontant.

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os på tlf. 8980 1234. Vi tilbyder også et 100 % gratis og uforpligtende møde med en af vores investeringsspecialister.

Book møde allerede i dag

Er du i tvivl om hvad du har liggende? Vil du gerne have en vurdering på forhånd, er du velkommen til at sende et billede af dine genstande hvor stemplerne fremgår tydeligt.

ID Upload